به گزارش خبرگزاری دهگلان ویرا به نقل از دهگلان شیدا ، در گزارش تصویری از سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی یلدا واقع در روستای طهماسب قلی ؛ معتمدی مسئول سیلوی سردخانه ای نگهداری محصولات کشاورزی روستای طهماسب قلی در رابطه با برنامه های توسعه سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی چنین اظهار داشت : در صورت اجرایی شدن نهایی فاز بسته بندی محصولات کشاورزی ، بسته بندی ها بصورت پیشرفته و ارسال آنها به کشورهای حوزه خلیج فارس است که بسته بندی محصولات کاملاً متفاوت می باشد.
معتمدی در ادامه افزود : در حال حاضر در این مجموعه ۱۵ نفر نیروی کار مشغول فعالیت بوده و در صورت راه اندازی فاز جدید حدود ۱۵ نفر دیگر بصورت مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
وی از مسئولین نیز انتظاراتی داشت و بیان داشت : تا مرحله ای که تاکنون پیش رفته ایم را با هزینه شخصی انجام داده و هیچگونه وام یا تسهیلاتی دریافت نکرده ایم ، از مسئولان نهادهای دولتی انتظار داریم که با کمک های مالی ما را یاری کنند تا هر چه زودتر فاز جدید را جهت بکارگیری افتتاح کنیم.
امیری مدیر اجرایی سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی یلدا بیان کرد : دستگاه جداکننده ( سورت ) سیب زمینی که در چهار مرحله سیب زمینی ها را روزانه ۴۰ الی ۵۰ تن جدا کرده و روانه بازار میکند ، حدود ۲۱ نفر به مدت ۵ ماه بصورت مداوم و تا پایان خرداد ماه سال جدید مشغول بکار خواهند بود.
مهندس یعقوب نژاد مدیر جهادکشاورزی شهرستان دهگلان در رابطه با وضعیت نگهداری سردخانه و انبارهای فنی و سنتی و همچنین برنامه و راهکارهای جهادکشاورزی به عنوان متولی در حوزه صنایع تبدیلی و صادراتی عنوان کرد : با توجه به افزایش حجم محصول تولیدی شهرستان دهگلان نیاز است که تدابیری را برای کشاورزان در نظر گرفت تا از ضرر و زیان آنان جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد : نیاز است که به صنایع تبدیلی و تکمیلی توجه خاصی شود ، کارخانه های مهم اعم از کارخانه های تولید چیپس ، نشاسته از فرنچ فرایز و صنایع دیگری نیز در همین حوزه احداث شود که هم سودآوری را برای کشاورزان و اشتغالزایی را نیز به همراه داشته باشد.
وی در پایان بیان کرد : مسئولان به صادرات محصولات به خارج از استان و حتی کشور توجه ویژه ای داشته باشند تا محصول و دست رنج کشاورزان دچار زیان نشود.
معتمدی در رابطه با محاسن و مزایای استفاده از سردخانه ها جهت نگهداری محصولات کشاورزی اظهار کرد : سردخانه ها در مقایسه با انبارهای سنتی دارای یک سری مزایا و فوایدی هستند.
در انبارهای سنتی تا ۳ ماه میتوان محصولات را نگهداری کرد اما در سردخانه ها میتوان محصول را تا ۹ ماه نگه داشت.
از دیگر محاسن سردخانه ها ، عدم کاهش وزن محصولات است ؛ در انبارهای سنتی کاهش وزن داشته اما در سردخانه ها این کاهش وزن تا ۳ برابر کاهش می یابد.
در انبارهای سنتی محصولات جوانه زده که منجر به توخالی شدن آن می شود و در سردخانه ها چنین چیزی وجود نداشته و گندیدن و خراب شدن محصول وجود ندارد.
معتمدی در پایان اضافه نمود : در این سردخانه ، از مهرماه سال جاری تا خردادماه سال آینده ( تقریباً ۹ ماه ) برای ۱۵ الی ۲۰ نفر بصورت مستقیم و به تعداد ۱۵ نفر بصورت غیرمستقیم ایجاد شغل شده است